7 positieve invloeden in je eigen huis

Positieve invloeden in je eigen huis kun je op diverse manieren creëren. hieronder benoem ik er enkele:

Een kamerplant
Breng de natuur naar binnen. De heldere groene bladeren van een plant blazen leven in je kamer – letterlijk. Ze brengen sfeer in de ruimte, daarnaast zuiveren kamerplanten de lucht binnenshuis. Heb je een lege plek in huis? Plaats op die plek in huis een groene plant, dit werkt stress verminderend.

De juiste verlichting
Naast de basisverlichting bestaat er ook functionele en sfeer-/accentverlichting. Basisverlichting is de algemene verlichting in huis. Het zijn de lampen die je als eerste aandoet als je een kamer binnenkomt; zoals een hanglamp of spotjes. Functioneel licht is nodig om een bepaald functie te kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld de werkplek / aanrecht in de keuken. Om sfeer te creëren of een item te accentueren is sfeer- of accentverlichting van belang.
Om de juiste keuze te bepalen van welke verlichting op welke plek is een hele klus; een verlichtingsplan hierbij kan een uitkomst zijn!

Verleg je focus van televisiekijken in de slaapkamer
Televisiekijken in de slaapkamer voor het slapen gaan, is in de afgelopen jaren in vele huishoudens er in geslopen. Zonder dat we het in de gaten hebben vallen we moeilijker in slaap. Probeer eens een weekje om ’s avond voor het slapengaan geen televisie te kijken, de avond afsluiten voor de tv in bed kan je weerhouden van goede nachtrust. En dat is misschien nog niet eens het ergste: onderzoek heeft uitgewezen dat er bij mensen zonder televisie in de slaapkamer héél wat meer gebeurt onder de lakens.

Je hal is een dumpplaats
De hal is vaak de eerste ruimte die je betreed als je een woning in komt. Dit is de ideale plek om direct je spullen uit je handen te laten vallen. Stop! Verzamel niet allerlei voorwerpen in de hal, maar laat de hal zoveel mogelijk vrij. Geef je sleutels, sjaals, schoenen en jassen een eigen plek en hang of leg het daar ook neer. Maak van je hal geen dumpplaats. Zorg er voor dat de deur helemaal open kan gaan zonder iets te raken.

Je hebt je eetkamer koel blauw geschilderd
Bepaalde blauwe tonen kunnen koel aanvoelen in plaats van uitnodigend. Onderzoek wijst uit dat deze kleur de eetlust doet afnemen. Niet echt een geschikte voor in de eetkamer dus. Alhoewel het wel goed klinkt als je een paar kilootjes kwijt wilt (zo raden diëtisten ook wel aan van een blauw bord te eten).

Je gordijnen hangen te laag
Hang je gordijnen op vanaf het plafond en niet vanaf je raamkozijn, hierdoor voelt je kamer veel hoger aan. Hierbij geen enkele warme zonnestraal blokkeert door de gordijnroede.

Je accessoires zijn allemaal één kleur
Als je kussens, kleden en behang uitzoekt, zorg er dan het niet te eentonig wordt. Beter is het om te mixen met verschillende patronen en kleuren om je kamer textuur en persoonlijkheid te geven. Als je voor vaste stoffen gaat in dezelfde toon, zal het geheel saai overkomen en niet energiek aanvoelen.

Via deze blog wil ik je inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Wil je deze blog maandelijks ontvangen? Stuur een mail naar info@advieswoonstyling.nl. Veel leesplezier!