De eetkamertafel staat ‘centraal’

De eetkamertafel staat steeds meer centraal in onze woning.  Jaren geleden werd de eetkamertafel steevast geplaatst in de woonkamer. Maar ook in de keuken stond een eettafel. Een eetkamer in de woonkamer en in de keuken vinden we nu dubbelop!
De woonkamer was verdeeld met aan de ene zijde de zithoek en de andere zijde de eethoek. In de zithoek werd er televisie gekeken en in de eethoek stond de eetkamertafel en werd gebruikt voor een etentje met familie, vrienden of een kaartspel.
Het eigen gezin at in de keuken.

Anno 2018 is de eetkamer tafel verhuisd van woonkamer naar de keuken. In de loop der jaren zijn de afmetingen van de woonkamer kleiner geworden. In de woonkamer staat alleen nog de zithoek voor eigen gebruik. De keuken is echter groter geworden met daarbij een ruimere eetkamertafel; er wordt meer geleefd in de keuken dan voorheen.

De keuken krijgt steeds meer de aandacht en is juist de plek is waar de gezelligste momenten met vrienden plaatsvinden!


Ga voor het onverwachte
Er zijn diverse eettafel modellen. Mijn voorkeur gaat uit naar een tafel met houten blad en een metalen onderstel in matzwarte kleur. Het onderstel van de tafel is divers. Zo kan een onderstel in de vorm van X- poten, vierkante poten of kolompoten. Omring de tafel door makkelijk zittende stoelen eventueel met armleuning; houd hierbij rekening met de hoogte van de armleuning zodat deze onder de tafel kan worden aangeschoven. Mix enkele stoelen met elkaar, maar houd hierbij een uitgangspunt aan, dit kan zijn de kleur of materiaal gebruik.

Toon meer lef
Inspireer de keuken; kies een wand uit en breng hierop je lievelingskleur aan, of kies een behang uit met een mooi motief… of nog gewaagder; ga voor een fotobehang. Dit kan met een eigen foto. Dan weet je zeker dat je een uniek item in de keuken hebt. Dit wordt de blikvanger van de keuken.

Pronk met je favoriete servies
Erfstukken en prachtige tafelaccessoires zijn echt niet gemaakt om op te bergen in de kast. Laat zien wat je hebt, gebruik het als accessoire. Geef ze gewoon hun kans om te schitteren op een dressoir of hang het op als een schilderij.

Leer van je favoriete restaurant
Er gaat niets boven gezellig dineren in je favoriete restaurant. Probeer dat gevoel mee te nemen naar je eigen eetkamer? Welk item vanuit het restaurant laat je terugkomen in je eigen eetkamer? Denk aan een bepaald accessoire of meubelstuk.

Daarbij creëer je een romantische sfeer aan tafel door te kiezen voor verlichting die je kan dimmen en laat elke maaltijd voelen als een speciale gelegenheid.

Een eigentijdse sfeer creëer je door gebruik te maken van fotobehang, zie hier voorbeeld wereldkaarten. Deze zijn te bestellen via: wereldkaarten of “foto op linnen”.

Goede verlichting is het halve werk
Over verlichting gesproken. Als je één ding voor in de eetkamer zou mogen kopen, laat het dan mooie verlichting zijn. Een betoverende kroonluchter boven de tafel doet bijvoorbeeld wonderen.

Presteer op een mooi groot dienblad een kristallen karaf met daarbij enkele glazen voor een likeur of wijntje. Genieten wordt zo extra makkelijk!

Via deze blog wil ik je inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Wil je deze blog maandelijks ontvangen? Stuur een mail naar info@advieswoonstyling.nl. Veel leesplezier!