De meerwaarde van een interieuradvies.

Wat is de meerwaarde van een interieuradvies?

De maand oktober staat bekend als zijnde ‘oktober woonmaand’. Voor mij als interieurontwerper is deze woonmaand erg hectisch, kan ik wel zeggen! Het lijkt wel alsof ineens iedereen in deze specifieke maand een interieuradvies wil. Hartstikke mooi natuurlijk! En de aanvraag naar interieuradvies zet zich nog wel even door…

Een interieuradvies kan van een kort flitsadvies uitlopen naar een basisadvies tot een compleet uitgebreid interieuradvies.

Bij een flitsadvies kun je denken aan een kort advies, dit wordt vaak gehouden op een woonbeurs of in een woonwinkel. Als interieurontwerper wordt ik ingehuurd door een bepaald bedrijf of merk. Hierbij komt de klant naar desbetreffende locatie. Voor een kort flitsadvies is het van belang dat de klant zelf zo veel mogelijke informatie meebrengt. Onder informatie wordt verstaan een plattegrond van de ruimte en foto’s van desbetreffende ruimte waarvoor een advies gevraagd wordt.
Dit is van belang om als interieurontwerper een indruk te krijgen van de woonsituatie. Ter plekke wordt er advies gegeven. Duur van dit flitsadvies is ca. 20 – 30 minuten. Een flitsadvies is alleen mogelijk bij een eenvoudige interieurvraag.

Een basis interieuradvies is meer inhoudelijk. Het interieuradvies is op locatie van de opdrachtgever.
Samen met de opdrachtgever loop ik door de desbetreffende ruimte waarvoor het interieuradvies gewenst is. Al wandelend door de ruimte kunnen de vragen of dilemma’s voor gelegd worden en wordt de klant ter plekke van mondeling advies voorzien. Het basisadvies kan ook gezien worden als een mondeling advies.
Alle gegevens welke tijdens dit basisadvies aan bod zijn gekomen, worden gebundeld en als naslagwerk achtergelaten bij de opdrachtgever, zodat deze altijd een beknopt verslag heeft. Bij een kleuradvies worden de kleurcodes genoteerd.

Steeds vaker wordt er gekozen voor een compleet interieuradvies. Het uitgebreide advies wordt vooral ingezet bij stellen die net hun eerste woning hebben gekocht. Aangezien het om hun eerste woning gaat, maken zij graag gebruik van advies bij de inrichting van de woning. Interieuradvies bij een verhuizing komt ook steeds vaker voor.
Het compleet interieuradvies bestaat uit meerdere onderdelen. Dit advies begint met een intakegesprek, waar de woonwensen van de opdrachtgever worden doorgesproken. Er is nauw overleg met de opdrachtgever, met als doel het benodigde advies goed te kunnen visualiseren. Het advies wordt gepresenteerd in 3D.

En wat is nu leuker om iemand te verrassen met een interieuradvies? Speciaal hiervoor heeft Advies Woonstyling de cadeaubon uitgebracht, informeer naar de mogelijkheden.

Via deze blog wil ik je inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Veel leesplezier!