Blog

Interieuradvies

Interieur & hoge plafonds

De plafonds van de huidige nieuwbouw woningen zijn de laatste jaren hoger geworden; de lengte van de mens is langer en dus is er behoefte aan hogere plafonds. Voorheen was de plafondhoogte ca. 230 cm tegenwoordig ligt  dit op 260 cm.  Een hoog plafond geeft karakter aan de ruimte, maak hier gebruik van.

Standaard wordt het plafond in een wit-tint geverfd, hiervoor worden vooral de kleuren verkeerswit (RAL9016) of zuiverwit (RAL 9010) gebruikt. Wijk af van het standaard, je kunt het plafond meer betrekken in de ruimte door met o.a. kleur te spelen:

Een hoog plafond wat standaard wit is geverfd, het witte plafond versterkt de hoogte van de ruimte extra. Optisch lijkt de ruimte hoger.

Bron: https://nl.pinterest.com/

 

Een hoog plafond lager laten lijken kan door middel van het plafond in een donkere kleur te verven. Het plafond wordt door de donkere kleur optisch verlaagd, waardoor de ruimte kleiner oogt. Je hoeft het plafond niet zwart te schilderen, maar wel in een donkerdere tint dan de muren.

Bron: https://nl.pinterest.com/

Wil je de ruimte optisch nog lager maken? Verf dan het bovenste stuk van de muur in dezelfde kleur als het plafond, denk aan ca. 15 tot 20 cm.

Houd bij het schilderen van een plafond rekening mee om het vooraf te behandelen met een voorstrijkmiddel, dit voorkomt strepen op het plafond.

Tips om van je hoge plafond in het interieur te betrekken:

  • Plaats een groot kunstwerk aan op de muur, dit kan zijn een schilderij of ixxi.
  • Breng fotobehang aan op de muur van boven naar beneden.
  • Neem een grote hanglamp; welke laag wordt gehangen. Hierdoor vult de hanglamp het hoge plafond; de ruimte lijkt hierdoor minder hoog en zorgt voor een behaaglijk gevoel in de ruimte.
  • Plaats een kastenwand tegen een muur tot aan het plafond; het zorgt voor veel bergruimte. Het is slim om de belangrijkste spullen laag te plaatsen. Met een trapje kun je bij de dingen die je niet zo vaak gebruikt. Het plafond wordt zo verbonden met de rest van het interieur.
  • Breng lange gordijnen aan, de gordijnen zorgen vooral voor veel sfeer en warmte. Laat de gordijnen wel helemaal op de grond vallen voor een stijlvolle look.
  • Maak een echte eye-catcher van je plafond door het plafond te versieren met prachtige ornamenten of klassieke lijsten.

Maak er een mooi geheel van, geniet van de ruimte!

Via deze blog wil ik jullie inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Veel leesplezier!