Blog

Interieuradvies

Interieur&tips in : Willemsoord en Texel

Ik hou er van om naar mooie plekjes in Nederland te gaan. Dit keer staat een bezoek aan Den Helder en Texel gepland. Samen met mijn man rijden we per camper richting het noorden, met achterop de camper, onze fietsen. Het vervoermiddel bij uitstek! Ik vind het heerlijk om per fiets er op uit te gaan, van de natuur te genieten en dan onderweg ergens een drankje doen of een hapje te eten.

In Den Helder te zijn gearriveerd, gaan we op zoek naar de camperplaats. Deze vinden we al gauw. De camperplaats is gelegen op een voormalige marinebasis,  dit complex draagt de naam Willemsoord. Willemsoord was vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine. Op het complex tref je o.a. het koninklijke instituut voor de marine, het nationaal reddingsmuseum, marinemuseum, enkele boetiekjes en horecagelegenheden aan.

Na het installeren van onze camper maken we een wandeling over het complex. We wandelen langs het water waar diverse horecagelegenheden zijn gelegen, één restaurant springt er voor mij meteen uit; restaurant ‘Leuk! Het terras ziet er erg uitnodigend uit: tafels zijn mooi gedekt en stijlvol gedecoreerd met lampionnen aan tafelhangers. Ook het interieur binnen vind ik inspirerend. Aan het plafond hangen diverse eyecatchers, kijk maar eens naar de foto’s. Dit restaurant is zeker een bezoekje waard en de koffie smaakt er heerlijk!

De volgende dag fietsen we vanaf onze camperplaats naar de veerhaven om de overtocht naar Texel te maken. Vanuit onze camperplaats is dit hooguit 10 minuten per fiets. Eerst even een ticket kopen voor de overtocht. Aangezien we ruimschoots op tijd zijn voor de overtocht, besluiten we om een lekker kopje koffie te nemen in het cafetaria genaamd  ‘Bij de boot’. Deze cafetaria heeft onlangs een metamorfose ondergaan met als thema ‘de zee’; dit komt duidelijk naar voren in het interieur.  Het meubilair is vooral gemaakt met natuurlijke materialen; veel hout en touw en bestaat uit zithoeken met hoge banken en houten bartafels met barkrukken. Een gedeelte van de rugleuning is voorzien van schuimrubber afgewerkt met stoffenbekleding in de kleur groen. De muren zijn voorzien van lambrisering, uitgevoerd in licht hout. Boven de lambrisering is fijn stucwerk aangebracht, hoogstwaarschijnlijk in de kleur Early Dew van Flexa. De hanglampen boven de tafeltjes bestaan uit een koord van touw waaraan een blub lamp hangt.

Nadat het kopje koffie is genuttigd zetten we onze tocht voort. Binnen een klein half uurtje staan we met onze fietsen op Texel. Texel staat bekend als het grootste Nederlandse waddeneiland, om de vele vogelsoorten en schapen. Ook zijn er  vele campings te vinden. We fietsen vanuit het zuidwesten, door de heuvelachtige duinen, naar het noorden met een stevige wind in onze rug. Prima te doen! In het noorden gearriveerd, zien we de vuurtoren. Nu moeten we ook terug vanuit het noorden naar het zuiden. Ai!!! Dat wordt flink trappen met mijn omafiets! Gelukkig heeft mijn man zijn mountainbike bij welke elektrische ondersteuning biedt, hier maken we gretig gebruik van. De afstand van 22 km lijkt hierdoor minder ver…

Advies Woonstyling adviseert je graag om de juiste combinatie van kleur, vormgeving en sfeer te kiezen waardoor balans in je woning wordt gecreëerd .

Via deze blog wil ik jullie inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Veel leesplezier!