Kunst van een vloerkleed

Een vloerkleed is een kleed wat een bepaald gedeelte van de vloer bedekt. Een vloerkleed verbindt materialen & meubels met elkaar. Denk hierbij aan een zithoek; bestaande uit bankstel, losse fauteuils en tafeltje; een vloerkleed verbindt losse elementen met elkaar waardoor het een warme sfeer uitstraalt, het zorgt voor eenheid in uw interieur. Een vloerkleed staat ook mooi bij een eethoek.

Een vloerkleed kan gemaakt worden van diverse materialen; één van de bekendste en mooiste materiaal is de wol van het schaap. Wol is van nature comfortabel bij kou en warmte, is water- en vuil afstotend, brandwerend, antistatisch en blijft lang mooi en in conditie. De betere kwaliteit wol is afkomstig uit Nieuw-Zeeland.

Een vloerkleed kan hoogpolig of laagpolig zijn. Bij het maken van de juiste keuze is het van belang om het doel en ligging van het vloerkleed duidelijk te hebben.

Andere natuurlijke materialen waarvan een vloerkleed gemaakt wordt zijn o.a.: sisal, jute, zeegras en kokos.

Een vloerkleed kan op meerdere manieren worden afgewerkt. Enkele manieren zijn:
– de rand met garen afstikken, genaamd festonneren.
– de rand afwerken met een band, genaamd banderen.
– de rand wordt omgeslagen en verlijmd, genaamd volumekarpet.

Enkele bekende merken van vloerkleden zijn:
Desso, Parade en Bonaparte.

Indien u een vloerkleed wil gaan bestellen, dit kan prima online.  Hierbij kan ik Vloerkleden.nl aanbevelen, zij hebben een uitstekende service en het gekozen vloerkleed wordt bij u thuis bezorgd.

Bij het maken van de juiste keuze helpt Advies Woonstyling u graag.

Via deze blog wil ik jullie inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Veel leesplezier!