Blog

Interieuradvies

Trends decoratief plaatmateriaal

Afgelopen week heb ik samen met collega stylisten een lezing bijgewoond van Decolegno. Saskia en Kees-Jan van Decolegno inspireerde ons met de nieuwste trends op het gebied van decoratief plaatmateriaal; Decolegno vertegenwoordigt het plaatmateriaal wat wordt ontwerpen door Cleaf.

Cleaf is producent van decoratief plaatmateriaal op basis van melamine. Door de dikte van de papieren is het mogelijk een variant te produceren met voelbare structuren, hierdoor krijg je een natuurlijkere uitstraling. Het plaatmateriaal is waterafstotend. De melamine varianten zijn te gebruiken bij verticale toepassingen, maar wordt ook steeds meer horizontaal gebruikt. Melamine refereert naar de bekleding van een plaat.

Met dit plaatmateriaal kunnen de mooiste meubels gemaakt worden zoals: complete kasten met legplanken, de ombouw van een keuken en fronten van keukenkast, een badkamermeubel. Horizontaal gebruik van dit plaatmateriaal is mogelijk voor tafels. Ook wordt het plaatmateriaal gebruikt als wandpaneel, hierdoor krijgt de ruimte een luxe uitstraling.

Trends van plaatmateriaal zijn o.a.: lederlook, betonlook, marmerlook. Voor een complete collectie, zie: http://decolegno.nl/

De lezing van Decolegno werd gehouden in de skybar bij het van der Valk hotel te Uden. Dit was geen toeval. Het interieur van een groot aantal slaapkamers van dit hotel is voorzien van het Cleaf plaatmateriaal. Mijn herinnering aan van de Valk hotel is blijven steken bij de  ‘kers op de appelmoes’ uitstraling, maar dat is niet meer! Het interieur heeft een prachtige metamorfose ondergaan!

Het toilet was zo schitterend dat ik jullie een foto hiervan niet kan onthouden.

Advies Woonstyling helpt u graag bij de inrichting van ruimtes / woningen.

Via deze blog wil ik jullie inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Veel leesplezier! 

P.S. dit bericht delen is fijn 🙂