Blog

Interieuradvies

Velours is HIP!

Velours oftewel fluweel gordijnen zijn HIP anno 2017! Velours gordijnen geven een luxe uitstraling in het interieur!

Het bedrijfsbezoek aan Raymakers te Gemert en Helmond was dan ook zeker een mooie gelegenheid om de materialenkennis omtrent velours te vergroten. Dit bezoek aan Raymakers stond afgelopen maand op de agenda, waar ik samen met nog een 10-tal collega’s uit het vak naar toe ben geweest. Onder het genot van een kopje koffie maakten we kennis met Barend Verschuren en Bas Rietveld.

In de fabriek te Gemert wordt de basis gelegd van velours stof. Het proces begint met het weven van draad en op een grote klos gewikkeld. Met een grote hoeveelheid klossen worden deze draden verzameld en komen horizontaal netjes naast elkaar te liggen op een band en waarvan een ketting gemaakt. Deze ketting gaat door een bad gevuld met aardappelzetmeel en verstevigt hiermee de draad, wat van belang is om ermee te kunnen werken. De basis is zover klaar, hierna wordt het proces verder voort gezet op locatie te Helmond.

Op locatie Helmond wordt als eerst het aardappelzetmeel uit de basisvelours gewassen, gebleekt en met pigment op kleur  gebracht. Vooral druk en temperatuur is van belang bij het kleuren van velours. De velours wordt kreukvrij gemaakt en geïmpregneerd en als laatste nogmaals gecontroleerd voordat het naar de groothandelaar gaat.

Fluweel is een stof met een oppervlak van rechtopstaande, katoenen pool-pluizen, verkregen door het doorsnijden van extra mee geweven ketting- of inslagdraden. Door de pool-pluizen heeft deze stof altijd een glans laag. Fluweel heeft een ‘vleug’. Je kunt dat met de hand voelen. Strijk je er naar de ene kant over, dan voelt de stof glad. Strijk je er in de andere richting over, dan voelt het minder glad; ga je tegen de draadjes in.

Deze mooie velours stoffen worden o.a. geleverd aan KOBE, JAB, House of Happinez, Ikea, Rolf Benz en Leolux.

Van deze prachtige stoffen worden gebruikt voor meubelstoffen en overgordijnen, maar kunnen ook zeer zeker als vouwgordijn! Een chique uitstraling gegarandeerd!

-0-0-0-0-0-0-0-0-

VT wonen en designbeurs 2017
Alweer voor het derde jaar heb ik de bezoeker van interieuradvies mogen voorzien vanaf het Adviesplein, mocht je de VT wonen en designbeurs hebben gemist, zie hier de aftermovie

Beurs Eigen huis 2017
Tegelijkertijd met de woonbeurs in de RAI, vindt er in Utrecht de beurs Eigen huis plaats, ook deze heb ik bezocht. Een  bedrijf wat er voor mij uitsprong is: Stoneslikestones. Dit bedrijf  verkoopt MSD panelen met een natuurlijke uitstraling, prachtig! 

Via deze blog wil ik jullie inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Graag help ik u bij het maken van de juiste interieur- en kleurkeuzes. Veel leesplezier!