Blog

Interieuradvies

Welke kozijnen gaan het worden?

Bij nieuwbouw krijg je er mee te maken; het uitzoeken van kozijnen. Bij een bestaande woning kunnen de kozijnen versleten zijn en vernieuwd moeten worden. Of je interieursmaak is door de jaren heen veranderd.
De vraag is: ‘Welke kozijnen gaan het worden, wat zijn de voor- en wat zijn de nadelen?

Anno 2017 onderscheiden we op de markt vier verschillende soorten kozijnen namelijk:
kunststof, houten, aluminium of stalen kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren steeds meer intrek. Dat is niet zo vreemd. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren, hierdoor kunnen de kozijnen afgestemd worden op de rest van het interieur. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur. Ze zijn isolerend. De prijs van een kunststof kozijnen liggen dicht bij houten kozijnen.

Houten kozijnen beschikken over een natuurlijke en warme uitstraling. Houten kozijnen worden nog steeds veelvuldig gebruikt.  De keuze van houten kozijnen vereist iets meer onderhoud dan kunststof kozijnen, denk hierbij aan het schuur- en schilderwerk. De houten kozijnen kunnen in ieder gewenste kleur  worden geschilderd. Houten kozijnen beschikken over een goede isolatie.

Aluminium kozijnen heeft een zeer eigentijdse uitstraling en past perfect bij een strakke, moderne inrichting. Aluminium kozijnen zijn licht, maar toch sterk en duurzaam. Ze zijn onderhoudsvrij, schuren en schilderen is verleden tijd. Qua prijs liggen de aluminium kozijnen iets hoger dan de kunststof kozijnen. Ze zijn verkrijgbaar diverse RAL kleuren.

Stalen kozijnen hebben een unieke uitstraling. Ze zijn ijzersterk en vereisen een zeer beperkt onderhoud. Ze zijn goed isolerend en hebben een lange levensduur. De kozijnen worden voorzien van een laklaag of coating en zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. Stalen kozijnen kunnen met gemak een groot raam met een smal profiel dragen. Stalen kozijnen zijn behoorlijk prijzig.

Bij het kiezen van de juiste kozijnen gaat het vooral om de uitstraling, onderhoud en de prijs. Maak de keuze wat bij je past! Zijn de juiste kozijnen uitgekozen? Denk ook even aan de energieprijs, deze gaat ieder jaar weer omhoog; isolatiewaarde van het glas is om rekening mee te houden!

Via deze blog wil ik jullie inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Graag help ik u bij het maken van de juiste interieurkeuzes. Veel leesplezier!