Blog

Interieuradvies

Herfstkleuren en interieur

Breng herfstkleuren in je interieur.

De planten en bomen maken zich klaar voor de aankomende herfst en winter. Doordat de bladeren steeds minder energie krijgen van de zon, maken ze minder voedsel. Het bladgroen en andere stoffen halen de bomen uit de bladeren. Alleen de rode en gele kleurstoffen van het blad blijven over. Op deze manier ontstaan de prachtige herfstkleuren. Dit levert in de natuur mooie inspirerende kleurencombinaties op. Kijk eens naar het kleurenpalet, prachtig!

Langs de slootkant zie je vaak riet-foelie. De herfstkleuren van riet-foelie bestaan uit warme bruintinten gecombineerd met groentinten.
De NCS kleurcodes zijn:
* S 1030 – G40Y
* S 2040 – G40Y
* S 6030 – Y80R

Deze wilde wingerd vindt je terug in de natuur, het blad van de wingerd heeft de kleuren donkerrood in combinatie met bruintinten.
De NCS kleurcodes zijn:
* S 7020 – Y90R
* S 5040 – Y80R
* S 3060 – Y70R

De combinatie van deze kleuren kunnen ook ten alle tijden vertaald worden bij de inrichting van een ruimte. Wel is het van belang om de exacte kleurcodes op elkaar af te stemmen om de juiste sfeer neer te kunnen zetten.

Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste kleursamenstelling, Advies Woonstyling helpt je graag hierbij!

Afgelopen weekend werd vanuit roc-ter aa te Helmond voor de eerste keer een kunstmarkt georganiseerd, genaamd AARtistiek. Het atrium bij het ROC was aangekleed met diverse mooie stand waar de kunstenaars hun kunstwerk ten tentoonstelden. Deze kunstenaars zijn allen werkzaam of werkzaam geweest bij het ROC. Enkele kunstwerken sprongen er voor mij echt uit, deze wil ik je niet onthouden. Kijk maar eens op hun website:
* Stoelontwerp door Lisa van de Waterlaat:     http://waterlaat.nl/waterlaat.nl/Little_heroes.html
* Pentekeningen door Renee van de Kerkhof: http://reneevandekerkhof.com/home

Tip:
Dit jaar wordt de 25e editie VTwonen&designbeurs gehouden in de RAI te Amsterdam, van dinsdag 3 oktober t/m zondag 8 oktober a.s.
Ook Advies Woonstyling is op deze beurs aanwezig  en wel op het Adviesplein,  de dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 oktober voor het geven van flitsadviezen. Een flitsadvies dient vooraf gereserveerd te worden. Tot op de VTwonen&designbeurs!

Via deze blog wil ik jullie inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Graag help ik u bij het maken van de juiste interieur- en kleurkeuzes. Veel leesplezier!