Opbouw van chalet

Wat hebben we de afgelopen maanden lekker weer gehad! Mijn zomer vakantie heb ik doorgebracht in ons mooie Nederland ik heb genoten van het warme weer en buiten kunnen eten. Heerlijk!

Dit heerlijke droge weer was voor mij een uitkomst, aangezien we zojuist voor de zomervakantie een andere woning gekocht hebben. Deze woning is gedateerd uit 1880 en een opknapper! Om de woning geheel te kunnen opknappen woon ik nu tijdelijk, samen met mijn gezin in een schottenkeet die intussen geplaatst staat achter de ‘nieuwe’ woning.

In deze blog wil ik jullie meenemen in de opbouw van deze schottenkeet, ook wel chalet genaamd:

Het chalet stond nog opgebouwd toen we deze kochten, maar is daar ter plekke tot de grond toe afgebroken tot een bouwpakket en vervoerd naar ons nieuwe adres.
Het chalet bestaat uit panelen die in zijn geheel van de grond af opgebouwd dienen te worden. De afmetingen van de chalet zijn 9,4 meter bij 7 meter.

Voor het plaatsen van een chalet vraag je een omgevingsvergunning aan bij desbetreffende Gemeente. De goedkeuring van de omgevingsvergunning duurde in dit geval ca. 6 weken.

De opbouw kan beginnen. Als eerste werd de grond uitgezet waar het chalet geplaatst gaat worden, daar werd de grond circa 20 cm diep uit gegraven. De houten bekisting van het chalet kon worden geplaatst, hierna werd de vloer gelegd en geïsoleerd met tempex. Ook de aan- en afvoer van het water & riolering werd gelegd.

Intussen had ik ook het ontwerp van de indeling klaar! Hierbij heb ik rekening gehouden met de dikte van de wanden / panelen.  De indeling is klaar, dus het chalet kon verder worden opgebouwd. Bij het ontwerp heb ik rekening gehouden met het aantal personen, zodat een ieder over een eigen slaapkamer beschikt, een badkamer en een woonkamer & keuken.

De panelen van de buitenmuren konden worden geplaatst, inclusief kozijnen en deuren. Hierna kon het dak aangebracht worden. Als dakbedekking hebben we geïsoleerde dakplaten gebruikt.

Hierna konden we verder met de indeling van het chalet. Op de vloer werden de afmetingen van de muren & deuren uitgetekend. Hierna werd op de vloer uitgetekend waar het sanitair, wasmachine & droger aansluitingen aangebracht dienen te worden. Zo ook werd de keuken uitgetekend.

Als eerste konden de deurstijlen geplaatst worden en daarop de muren doorgetrokken worden.  Alle muren zijn geïsoleerd door middel van glaswol en tempex en daarna afgetimmerd met gipsplaten. De deuren konden worden gehangen en de ruimtes verder ingericht. De leidingen van de elektriciteit aangelegd en aangesloten.

Alle ruimtes werden geschilderd en per ruimte kon de vloer worden gelegd. In de slaapkamers hebben we tapijttegels gelegd, wel zo comfortabel. De badkamer werd voorzien van zeil, de gang en woonkamer & keuken werd voorzien van laminaat. Er is bewust voor laminaat in deze ruimtes gekozen aangezien er voortdurend met vuile schoenen gelopen wordt. Laminaat is namelijk probleemloos te onderhouden.

Het meubilair kon op zijn plek gezet worden.

Ook werd in iedere slaapkamer en woonkamer een airco gehangen, deze kan zowel koelen als verwarmen. Intussen zitten we al twee maanden in onze chalet en het bevalt prima. Het geeft een echt campinggevoel!

Zie hier het resultaat:

Via deze blog wil ik je inspireren met de laatste nieuwtjes op het interieur gebied en/of de bezigheden van Advies Woonstyling. Wil je deze blog maandelijks ontvangen? Stuur een mail naar info@advieswoonstyling.nl. Veel leesplezier!